Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28/7/2013

Διατηρείται ο καλός καιρός στην περιοχή της Ραφήνας - Πικερμίου με τον υδράργυρο σε ανεκτά επίπεδα αφού το μελτέμι συγκρατεί την θερμοκρασία.

Για την Κυριακή ο καιρός στην Ραφήνα και το Πικέρμι θα είναι αίθριος με πολύ μικρή πιθανότητα ανάπτυξης αραιών νεφώσεων κυρίως τις μεσημεριανές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ως προς την μέγιστη τιμή της στους 32 βαθμούς Κελσίου στην Ραφήνα και στους 34 βαθμούς Κελσίου στο Πικέρμι.
Η ελάχιστη τιμή της θα πέσει στους 23,5 και 25 βαθμούς αντίστοιχα.



Ο άνεμος θα είναι βόρειος και η ένταση του θα αυξηθεί και θα φτάσει τα 4-5BF. Θα υπάρχουν μικρά χρονικά διαστήματα που οι ριπές του ανέμου μπορεί να φτάσουν και τα 6BF.
Στον παρακάτω χάρτη βλέπουμε την διεύθυνση του ανέμου.


Αναφέραμε παραπάνω ότι η ένταση του ανέμου θα παρουσιάσει μία αύξηση γεγονός που θα συγκρατήσει την θερμοκρασία στα παραπάνω επίπεδα.
Στον παρακάτω χάρτη παρατηρούμε την ένταση του βόρειου ανέμου

Η υγρασία στην περιοχή μας τις θερμές ώρες της ημέρας θα φτάσει στο 35% για την περιοχή της Ραφήνας και στο 31% για την περιοχή του Πικερμίου. Η μέγιστη τιμή της τις βραδυνές και πρώτες πρωινές ώρες θα φτάσει στο 55% και 60% αντίστοιχα.



Η ατμοσφαιρική πίεση θα έχει τιμές που θα φτάνουν τα 1014-1015 hpa.Αυτό σημαίνει ότι θα επικρατήσουν λόγω υψηλής πίεσης αντικυκλωνικές συνθήκες που θα οδηγούν στην διατήρηση του αίθριου καιρού.

Η θάλασσα στον Νότιο Ευβοϊκό θα έχει κύματα που θα φτάνουν και το 1 μέτρο σε ύψος λόγω της έντασης του ανέμου που θα φτάνει τα 5 και σε χρονικά διαστήματα τα 6BF.



Η θερμοκρασία στην θάλασσα της Ραφήνας θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Το ύψος των κυμάτων στην παραλιακή περιοχή της θάλασσας της Ραφήνας απεικονίζονται στον παρακάτω χάρτη.


Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις για την θερμή μάζα που θα μας έρθει από από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Φαίνεται πως η εκτίναξη του υδραργύρου θα αφορά την Δυτική και Βορειοδυτική Ελλάδα όπως και περιοχές της Θράκης μακριά από την θάλασσα. Στην ανατολική Ελλάδα το μελτέμι θα δίνει μάχη με την θερμή αυτή αέρια μάζα και θα προσπαθεί να διατηρεί τον υδράργυρο σε υποφερτά επίπεδα 
Δύσκολες θερμοκρασιακά ημέρες φαίνεται να είναι η Τρίτη και η Τετάρτη.

Παρατηρείστε στον παρακάτω μετεωρολογικό χάρτη του Αμερικανικού μοντέλου gfs την παρουσία της θερμής μάζας προερχόμενης από την Αφρική που απεικονίζεται με το έντονο κόκκινο χρώμα. Οι θερμοκρασίες που αναγράφει ο χάρτης βρίσκονται σε ύψος 1500 περίπου μέτρα και για να υπολογίσουμε την θερμοκρασία του εδάφους κατά προσέγγιση προσθέτουμε 15 βαθμούς Κελσίου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου