Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 24/6/2019 ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ.


Την Δευτέρα εμφανίζονται οι θερμικές αστάθειες κυρίως στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα με έντονες κατά τόπους βροχές αλλά και χαλαζοπτώσεις τις μεσημεριανές κυρίως ώρες. Στην Νότια Ελλάδα οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές και τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται μέχρι το ύψος της Βόρειας Εύβοιας.

Η χώρα μας βρίσκεται κάτω από την επίδραση του συνδυασμού των χαμηλών ατμοσφαιρικών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο με τις υψηλές πιέσεις της Βόρειας Βαλκανικής.

Από την Δευτέρα θα έχουμε σταδιακή μικρή πτώση στην μέγιστη θερμοκρασία κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα ενώ η Δυτική και Κεντρική Ευρώπη θα βιώνει ιστορικά ρεκόρ  υψηλής θερμοκρασίας.

Ας δούμε τον χάρτη των φαινομένων για αύριο Δευτέρα στην χώρα μας.



Στην περιοχή της Ραφήνας-Πικερμίου η ημέρα αύριο θα είναι ηλιόλουστη και μόνο αραιές νεφώσεις θα κάνουν παρουσία στον ουρανό της περιοχής.



Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς την μέγιστη τιμή θα κυμανθεί στην πόλη της Ραφήνας στους 23-31 βαθμούς Κελσίου και στο Πικέρμι στους 24-33 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.


Ο άνεμος θα έχει διεύθυνση Βορειοδυτική με ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 2-3bf.



H ταχύτητα του ανέμου μέχρι τις μεσημεριανές ώρες θα φτάνει τα 4-7km/h και θα ανέβει λίγο στα 7-18 km/h
Τα νέφη τις μεσημεριανές ώρες θα καλύψουν σε επιφάνεια το 33% του ουρανού.

Η υγρασία στην περιοχή του Δήμου μας θα πάει τιμές στα 49%-83%.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι αύριο στην ατμόσφαιρα της περιοχής μας από τις μεσημεριανές μέχρι τις βραδυνές ώρες θα έχουμε υψηλή συγκέντρωση σκόνης.


To ύψος των κυμάτων στην παραλιακή ζώνη της Ραφήνας δεν θα ξεπερνά τα 0,6 μ όπως απεικονίζεται στον παρακάτω χάρτη.




Η θάλασσα τις πρωινές ώρες θα είναι πολύ ήρεμη και από το μεσημέρι και μετά σχεδόν ήρεμη.

Βλέπουμε παρακάτω την ένταση του αέρα στην γραμμή Ραφήνα -Μυκόνου.



Η περιοχή μας για αύριο Δευτέρα θα βρίσκεται στην μέση κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς.



Πριν κλείσουμε την ανάρτηση μας για τον αυριανό καιρό θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η Δυτική και η Κεντρική Ευρώπη βιώνει ιστορικά θερμοκρασιακά συνθήκες καύσωνα όπως απεικονίζονται στον παρακάτω μετεωρολογικό χάρτη.


Αυτό το πρωτοφανές κύμα καύσωνα σε αυτές τις περιοχές οδηγεί σε έντονες καταιγίδες στην Βορειοδυτική Βαλκανική Χερσόνησο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου