Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 4/9/2016 ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Το χαρακτηριστικό του καιρού στην περιοχή μας το Σαββατοκύριακο θα είναι η ένταση των Βορείων ανέμων.
Ο ουρανός θα είναι αίθριος με παρουσία αραιών νεφώσεων.
Η θερμοκρασία την Κυριακή στην Ραφήνα θα κυμανθεί στους 24-28 βαθμούς Κελσίου και στο Πικέρμι στους 24-28,5 βαθμούς Κελσίου.



Ο άνεμος θα έχει Βόρεια διεύθυνση με ένταση που θα αγγίζει τα 6bf. Από τις βραδυνές ώρες της Κυριακής σταδιακά η ένταση του ανέμου θα μειώνεται.

Την Δευτέρα και την Τρίτη θα έχουμε περαιτέρω μείωση της έντασης των ανέμων στα 3-4bf. Aυτό θα οδηγήσει και σε μικρή αύξηση την θερμοκρασία στην περιοχή ως προς την μέγιστη τιμή της.
Από το απόγευμα της Τρίτης και προς το βράδυ σταδιακά η διεύθυνση των ανέμων θα αλλάξει και θα στραφούν σε Νοτιοανατολικούς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει για την νέα εβδομάδα ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης και κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί δυτικά της χώρας μας και καθώς θα κινηθεί ανατολικά θα δώσει έντονα φαινόμενα βροχών και καταιγίδων.

Θα δούμε λίγο πιο αναλυτικά αυτήν την Φθινοπωρινή αλλαγή του καιρού στα μέσα της εβδομάδας.

Παρατηρούμε τον χάρτη της ανώτερης ατμόσφαιρας πάνω από την Ευρώπη για την Τρίτη.



Από την ατμόσφαιρα της Βόρειας Ευρώπης θα αποκοπεί μία ψυχρή λίμνη αερίων μαζών η οποία  θα κατηφορίσει προς την Ιταλική Χερσόνησο.Το βλέπετε με το κυκλικό κίτρινο χρώμα που απεικονίζεται στον παραπάνω χάρτη.

Από το απόγευμα της Τρίτης αυτή η ψυχρή λίμνη θα οδηγήσει στην δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού το οποίο μάλιστα θα είναι πολύ οργανωμένο.

Με το μικρό μπλε κύκλο απεικονίζεται στον παρακάτω χάρτη το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού την Τετάρτη.



 Οι πολύ πυκνές γύρω του μπλε κυκλικές γραμμές υποδηλώνουν την μεγάλη ένταση των Νοτίων ανέμων γύρω από το χαμηλό.

Θα δούμε την ατμόσφαιρα από μία άλλη απεικόνιση.




Το βαρομετρικό χαμηλό θα εισέλθει αρχικά στα νερά της Αδριατικής θάλασσας και στην συνέχεια στα νερά του Ιονίου Πελάγους. Λογω των ψυχρών μαζών στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα έχουμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Οι θερμές αέριες μάζες με την υψηλή θερμοκρασία των νερών του Ιονίου σε αλληλεπίδραση στην ατμόσφαιρα με τις ψυχρές αέριες μάζες στα ανώτερα στρώματα θα δώσουν ακραία φαινόμενα βροχών αρχικά στην Δυτική Ελλάδα και στην συνέχεια σε μεγάλο μέρος της Κεντρικής και της Νότιας Ελλάδας.
Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ακραία.
Ας δούμε παρακάτω τον χάρτη βροχής στην χώρα μας από το απόγευμα της Τρίτης.




Επομένως από τα μέσα της νέας εβδομάδας θα περιμένουμε βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας. Το βαρομετρικό θα είναι ισχυρό και στον παρακάτω χάρτη απεικονίζεται η κάθοδος του προς την Νότια Ευρώπη.



Το πόσο θα επηρεαστεί από αυτήν την μεταβολή του καιρού η περιοχή της Ραφήνας-Πικερμίου δεν μπορούμε να το εκτιμήσουμε από τώρα. Αυτό θα εξαρτηθεί από την ακριβή θέση και τροχιά του χαμηλού . Θα παρακολουθούμε συνεχώς την πορεία του και εγκαίρως θα ενημερώσουμε την πορεία του καιρού στην περιοχή μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου